Österbymo Trävaru AB

Ytbehandling

Vi levererar alltid våra trägolv utan ytbehandling, men däremot är de slipade vid leverans. Golven kan med fördel ytbehandlas med de flesta på marknaden förekommande ytbehandlingssätt: oljning, pigmentering, lutning eller tvålbehandling.

Om man väljer att ytbehandla vårt algolv, Höstglöd, med olja rekommenderar vi att man använder sig av en olja med högre torrhalt (70-80%), vilket gör den mer trögflytande än olja med lägre torrhalt. Detta för att al lättare suger upp olja än övriga träslag av våra trägolv.

För bästa resultat vid oljebehandling, använd polermaskin. Det är alltid viktigt att följa resp. tillverkares rekommendationer vid ytbehandlingen.

Önskar man lacka våra trägolv efter läggning, kontakta oss angående detta. Vissa lacker kan nämligen ha en tendens att "limma ihop" golvplankorna.

Skötsel

Österbymos massiva lövträgolv bör vårdas med omsorg och kunskap. Oavsett vilken typ av ytbehandling Du väljer, glöm inte den dagliga vården. Dammsug eller torrmoppa golven. Vid fukttorkning av golven är det viktigt att man inte använder vilken golvsåpa som helst, utan golvsåpa för trägolv. Användning av golvsåpa för trägolv gör att golven regelbundet återfettas, och därmed håller de sig fräscha med en fin yta längre. Var väldigt sparsam med vattnet när du våttorkar.

  • Använd alltid möbeltassar på möbler som flyttas.
  • En bra entrématta vid ytterdörren är en god investering för Dina Österbymogolv.
  • Stolar med rullhjul ska alltid stå på skyddande underlag.

För mer råd och tips angående skötsel av trägolv gå in på www.golvbranschen.se och klicka på ”Råd & riktlinjer”.

För mera konkreta råd för respektive ytbehandlingsalternativ rekommenderas kontakt med leverantören av ytbehandlingsprodukten.

 

 

Österbymogolv
logo